17° / 4° Nuboso con tormenta

Treball anuncia una línia de 662.500 € per fomentar l’ocupació al Ripollès i la Cerdanya

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, destinarà 662.500 euros a polítiques actives d’ocupació a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès per l’especial afectació econòmica que van patir amb el tancament perimetral de 15 dies a finals de desembre i principis de gener, com a mesura per contenir els contagis de la Covid-19.

DIMECRES 24 FEBRER 2021

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, destinarà 662.500 euros a polítiques actives d’ocupació a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès per l’especial afectació econòmica que van patir amb el tancament perimetral de 15 dies a finals de desembre i principis de gener, com a mesura per contenir els contagis de la Covid-19. Concretament, el Consell Comarcal de la Cerdanya rebrà 280.500 euros i el Consell Comarcal del Ripollès 382.000 euros.
L’anunci s’ha fet avui a Puigcerdà, després de la reunió que han mantingut el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, amb Roser Bombardó, presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, i Ramon Roqué, vicepresident tercer i conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal del Ripollès.
Aquest pressupost ha de servir per fomentar l’ocupació i ajudar el teixit productiu, a través de plans específics de recuperació que elaborarà i implementarà el propi territori amb l’acompanyament del SOC.
“És just que aquells territoris que han tingut una situació més complexa amb la pandèmia tinguin recursos supletoris. Es van aplicar unes mesures sanitàries necessàries i ara fem acompanyament amb polítiques de caràcter econòmic i liberal”, ha comentat el conseller El Homrani. Així mateix, ha remarcat que serà “el territori, a través dels Consells Comarcals, qui decidirà en quins àmbits i sectors es destinen aquests recursos”, abans de destacar que els ens comarcals tindran un any per poder executar els fons, que estaran disponibles “cap a l’abril”.
D’altra banda, Bombardó ha explicat que ambdues comarques ja tenen “feina feta a nivell de plans estratègics de futur del territori”, però que hauran de valorar molt bé on invertir aquests recursos: “hem de ser capaços d’optimitzar al màxim aquests diners, per tal que acabin desenvolupant en activitat econòmica i ocupació”. Roqué, per la seva part, ha apuntat a l’agroalimentària, el comerç i el turisme com a principals línies d’actuació, tot i que hauran de fer “una anàlisi per no deixar de banda cap sector i utilitzar de la millor manera els recursos”.