21° / 8° Intervals de núvols

Puigcerdà renova el moll de l’estany amb fusta més resistent

L’Ajuntament de Puigcerdà ha procedit aquesta setmana a executar un projecte de millora de l’entorn de l’estany del Parc Shierbeck consistent en la renovació de les fustes que formen el moll.

DIMECRES 14 JUNY 2023

L’Ajuntament de Puigcerdà ha procedit aquesta setmana a executar un projecte de millora de l’entorn de l’estany del Parc Shierbeck consistent en la renovació de les fustes que formen el moll. En els últims anys els llistons havien quedat malmesos pel desgast i l’acció erosionant del fred i la humitat, fins al punt que en alguns trams ja s’havien desprès i s’havien obert forats.

L’actuació s’ha centrat en la renovació de tota la passera de fusta que tanca l’estany pel costat de ponent. Amb l’objectiu que el nou moll tingui més resistència, els tècnics municipals han encarregat fusta tractada de més durabilitat, segons ha informat el mateix consistori. El projecte d’instal·lació de les noves passeres de fusta tractada ha comportat la inversió d’una partida de 155.678 euros. Els treballs els realitza l’empresa Tècniques de Muntanya SL, una companyia de la Cerdanya amb més de quaranta anys d’experiència en obres en estacions d’esquí i en el muntatge de remuntadors mecànics.

El moll de fusta del parc de l’estany de Puigcerdà, així com la resta del camí perimetral que volta la bassa, és un dels itineraris més freqüentats pels visitants de la vila i un dels principals punts de presa de fotografies. La humitat constant en malmet els materials.

Font: Regió 7