23° / 8° Molt tapat

Pla anual de subvencions per al comerç 2021: data límit, el 22 de juliol

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ja ha obert el tràmit per sol·licitar els ajuts al sectors del comerç i els serveis. El pla inclou 7 programes que incideixen en les principals necessitats del sector del comerç i s’alinea amb l’estratègia marcada per l’Agenda Comerç 20/21, el full de ruta del comerç català que identifica els reptes estratègics del sector. Un d'ells és la transformació digital de les empreses.

DIMARTS 13 JULIOL 2021

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ja ha obert el tràmit per sol·licitar els ajuts al sectors del comerç i els serveis. El pla inclou 7 programes que incideixen en les principals necessitats del sector del comerç i s’alinea amb l’estratègia marcada per l’Agenda Comerç 20/21, el full de ruta del comerç català que identifica els reptes estratègics del sector.

Com a principals novetats, el pla d’ajuts anual inclou una línia de foment de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) i ajuts específics al comerç en municipis amb alta dependència econòmica del turisme.

Així mateix, contempla una altra línia de suport a la transformació digital de les empreses comercials. A més, preveu un programa específic per a la reactivació i transformació de la moda catalana.

La línia d’ajuts per a l’obertura de locals comercials buits i millora i reforma d’establiments, inclosa dins del pla, s’obrirà el proper mes de setembre, atenent les peticions del sector.

Aquests ajuts s’adrecen a autònoms i pimes de comerç al detall i de serveis, individuals o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda, i centrals de compra), amb almenys un establiment operatiu a Catalunya. També s’hi podran acollir els titulars de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

El termini per presentar sol·licituds finalitzarà el proper 22 de juliol de 2021

Qui se’n pot beneficiar?


Les micro, petites i mitjanes empreses i persones treballadores autònomes del sector del comerç, serveis i parades de mercats municipals que tinguin com a mínim un establiment operatiu a Catalunya.

Es podran subvencionar projectes com:

  • Web corporativa i e-commerce
  • Promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital
  • Digitalització del punt de venda
  • Projectes d’estratègia digital
  • Projectes i estudis de consultoria digital

Etc.​

Informació oficial dels ajuts i els tràmits:

Subvencions 2021 – Comerç i serveis. Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (gencat.cat)

Tràmits per al programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses. Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (gencat.cat)

Document Actions