17° / 4° Nuboso con tormenta

Les Neus Catalanes continuen creixent en el mercat català

Les estacions de la Catalunya del Nord estrenaran la temporada 2023-2024 amb importants inversions a Font Romeu, Formigueres i Les Angles. L'aposta pel client català del sud de la frontera, que ja suposa el 25% de la clientela, la producció de neu més eficient i millorar l'experiència global dels esquiadors, entre els objectius prioritaris.

DIVENDRES 01 DESEMBRE 2023

A pocs dies per començar la temporada a les estacions de l’associació Les Neus Catalanes, fixada en el 25 de novembre a Porté Puymorens i en l’1 de desembre a la resta d’estacions (Cambra d’Ase, Espai Nordic del Capcir, Font Romeu Pirineus 2000, Formigueres, La Quillana i Les Angles), dijous passat, 16 de novembre, van presentar la temporada de neu 23-24 a Barcelona.

L’espai escollit enguany per a la presentació ha estat la seu del Centre Excursionista Catalunya. Tota una declaració d’intencions per continuar seduint l’esquiador català de perfil més muntanyenc i compromès amb el país, però sobretot amb la neu. A l’acte hi van assistir una seixantena de professionals de l’àmbit dels mitjans de comunicació, agències de viatges i empreses vinculades al sector.

La presentació va servir per posar en context el bon moment de la majoria de les estacions de l’associació, que van destacar que prop d’un 25% de la seva clientela els arriba del sud de la frontera. Prova d’aquest bon moment són les tres inversions estel·lars d’aquesta temporada: el nou telecabina de Font Romeu, el nou telemix de Formigueres i el nou aparcament soterrat de Les Angles. Tres infraestructures que s’afegeixen a les inaugurades l’any passat, com va ser el cas del teleesquí La Chapelle de Formigueres o el telecadira Dôme de la Mine de Porté Puymorens.

El bon moment del conjunt de les estacions de la Catalunya del Nord també té una traducció en xifres, i és que en el seu conjunt, l’any passat van tancar la temporada amb una facturació de 30 milions d’euros gràcies als més d’1.250.673 dies d’esquí expedits i que han suposat un increment del 17% en el conjunt dels últims quatre anys.

Tot plegat són dades que van exposar i detallar als assistents Olivier Ramadour, cònsol general de França a Barcelona, i Antonio Martín, responsable de comunicació de Les Neus Catalanes i director de l’oficina de turisme de Les Angles.

Van passar per la tarima-escenari de la sala de conferències els representants de les estacions presents a la conferència de premsa a explicar les novetats, entre els quals Betoin Guy de l’Espai Nòrdic del Capcir, Eric Charre i Jordi Pardinilla de Trio Pyrénées, Antonio Martín de Les Angles i Maude Lletché de Font Romeu, que ho va fer amb un to més sensible i emotiu que en altres ocasions, i és que va anunciar la seva retirada de la primera fila en el departament comercial de Font Romeu. 

En el seu conjunt les estacions de Les Neus Catalanes també van anunciar que continuaran avançant en la modernització sostenible de les infraestructures, i això inclou, és clar, aplicar mesures en favor de l’eficiència i la sostenibilitat en els sistemes de producció de neu. I un objectiu clar en els anys vinents: millorar l’experiència global dels esquiadors que visiten el Pirineu de la Catalunya del Nord.

Per aconseguir-ho, compten a oferir garantia i qualitat de neu, paisatges i una bona experiència en l’acollida que reben els esquiadors a les seves pistes. Això passa, per exemple, perquè tot el personal de les seves estacions pugui atendre en francès i en català o castellà als visitants i, a més, fer-ho amb uns preus competitius en el mercat actual dels forfets de dia o de temporada.

L’acte va acabar amb un pica-pica per als assistents que, si ho desitjaven, van poder continuar accedint a informació detallada de cadascuna de les estacions en els petits estands. O perquè no, directament amb els representants de les estacions.

Cal esmentar que a l’acte no hi van ser presents els representants de l’estació de Puigmal 2900, que, tot i això, se sap que continuen treballant a contrarellotge per obrir instal·lacions a partir d’aquest mes de desembre.

Font: Ivan Sanz Tusell – Diaridelaneu.cat