31° / 13° Clar

La convocatòria Leader 2023 rep 37 sol·licituds d’ajuts entre la Cerdanya i l’Alt Urgell

Es preveu adjudicar 511.436,08 euros en ajuts directes a empreses del territori.

DIVENDRES 02 FEBRER 2024

La nova convocatòria d’ajuts Leader per a l’Alt Urgell i la Cerdanya ha rebut 37 sol·licituds de subvenció per a projectes de creació o millora d’empreses a ambdues comarques.

La convocatòria d’enguany, s’ha convertit en una de les convocatòries amb més sol·licituds d’ajuts dels últims anys. En aquesta, s’han presentat 30 projectes per part de persones autònomes i empreses i 7 sol·licituds que provenen d’entitats públiques. El termini per presentar les propostes es va obrir a finals del mes de desembre i es va tancar el passat 22 de gener.

En aquesta nova convocatòria GAL Alt Urgell-Cerdanya disposa de 511.436,08 euros per adjudicar en ajuts directes. Aviat, s’iniciarà el procés d’avaluació de cada projecte per determinar quins s’ajusten als criteris del programa i quina quantitat poden rebre. Els ajuts oscil·laran entre el 22% i el 40% de la inversió elegible.

El programa Leader dona especial importància a factors com ara la ubicació en nuclis rurals amb poca població o bé el fet que creïn nous llocs de treball i una forta aposta per les energies renovables. Pel que fa al contingut dels expedients és molt divers i variat: projectes relacionats amb l’àmbit turístic i restauració, altres que volen fer millores per la mitigació del canvi climàtic, millores en empreses agroalimentàries. També adquisició i la instal·lació de maquinària per la millora competitiva de les indústries comarcals en l’àmbit industrial.

Qualsevol persona que vulgui rebre més informació sobre el grup d’acció local poden adreçar-se a la seu del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al CETAP (Plaça de les Monges, Edifici de les Monges, 3a planta) o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya (Plaça del Rec, 5). Per a més informació, es pot consultar la pàgina web (www.cauc.cat), l’instagram (@leaderCAUC), el Twitter (@leaderCAUC) o bé escriure un correu electrònic a cauc@cauc.cat i/o trucar al telèfon 973 35 31 12 en el cas de l’Alt Urgell o al 972 88 48 84 en el cas de la Cerdanya.

Font: Pànxing