17° / 4° Nuboso con tormenta

La campanya d’emergència del Banc d’Aliments de Cerdanya aconsegueix recollir 2.006 productes

Ha tingut lloc del 12 al 20 d'agost, davant el risc força imminent de desabastiment

DILLUNS 28 AGOST 2023

La campanya d’emergència engegada fa uns dies pel Consell Comarcal de Cerdanya per abastir el Banc d’Aliments de la comarca ha aconseguit recollir 2.006 productes. Recordem que, del dissabte 12 al diumenge 20 d’agost, el Consell Comarcal va organitzar una campanya de recollida d’aliments bàsics i productes d’higiene, davant el risc de trobar-se de forma bastant imminent amb una situació de desabastiment.

En concret, amb aquesta campanya solidària s’han aconseguit recollir un total de 717 litres de llet; 92 litres d’oli; 923 kg d’aliments bàsics (sardines, pasta, arròs, llegums, farina, sucre, galetes, entre d’altres); i 174 productes d’higiene personal i de la llar. Des del Consell han celebrat que “aquesta campanya ens permetrà poder donar aliments a les famílies usuàries del servei fins a l’arribada d’aliments d’Europa”.

Des del Consell Comarcal han volgut agrair als comerços i ajuntaments que han ajudat en aquesta campanya, facilitant poder posar un punt de recollida als seus establiments, tot remarcant que “sense ells aquesta campanya solidària no s’hauria pogut realitzar”. Els establiments que han col·laborat són els següents: a Alp, el Caprabo; a la Molina, el Supermercat Gemma; a Bellver, Cal Jaume, el BonÀrea, Tino i Dani, el Centre Cívic Escoles Velles, el Clarel i Fruites Pili; a Bolvir, La Botigueta de Bolvir; a Ger, Cal Reus; a Llívia, el Supermercat Europa, i la Xarcuteria Rotlland; a Martinet, Cal Turet i el Trady’s supermercat; a Puigcerdà, el Carrefour, el BonÀrea, el Charter i el Caprabo; a Prats i Sansor, el Centre cívic Botigueta; a Sanavastre, l’Agrobotiga Cal Forga; i a Urús, la botiga l’Agrús.

A banda, també s’ha agraït als ajuntaments de Das, Fontanals, Ger, Guils, Isòvol, Lles, Meranges, Prullans i Riu de Cerdanya, ja que en els seus consistoris també han posat un punt de recollida. Així mateix, des del Consell Comarcal han volgut donar les gràcies també a algunes entitats del territori, com la Fundació ADIS, ja que ha col·laborat en el decurs de la campanya.

Des de l’ens comarcal han afegit que “en properes campanyes, esperem seguir comptant amb la generositat i solidaritat de totes les entitats, empreses i persones del territori” i han acabat agraït la col·laboració “a totes les persones i entitats que han donat productes per aquesta campanya, tan necessària en el moment actual que estem vivint a la comarca”.

El Banc d’Aliments de Cerdanya atén a 340 famílies de la comarca, el que representa, aproximadament, unes 700 persones.

Font: Pirineus digital