31° / 13° Clar

Èxit en la Campanya Zero Residus a la Cerdanya

La Cerdanya aconsegueix recollir més de 170 kg de residus en una iniciativa transfronterera el passat 1 de juny.

DISSABTE 01 JUNY 2024

La campanya "Operació Zero Residus" celebrada l'1 de juny a la Cerdanya ha estat un èxit rotund.

Aquesta iniciativa transfronterera ha permès recollir un total de 171,5 kg de residus, destacant la col·laboració entre diversos municipis de la comarca. D'aquests residus, 8 kg eren envasos, 1,2 kg de paper i cartró, 2,1 kg de vidre i 160,5 kg de rebuig i altres deixalles. L'objectiu de la campanya era conscienciar la població sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar per a un futur més sostenible.

Aquesta acció s'emmarca dins les polítiques ambientals impulsades per la regió per preservar la bellesa natural del territori i fomentar el respecte pel medi ambient​.

A més, la iniciativa va comptar amb la col·laboració de diverses entitats locals, escoles i voluntaris, demostrant un fort compromís comunitari. Els organitzadors van destacar la importància d'aquesta col·laboració per aconseguir els objectius marcats i van agrair l'esforç de tots els participants. Aquesta campanya no només va servir per netejar espais naturals, sinó també per educar i sensibilitzar sobre la necessitat de mantenir els nostres entorns nets i protegits. L'Operació Zero Residus es repetirà en el futur amb l'esperança de continuar augmentant la consciència ambiental i reduir la quantitat de residus generats en el dia a dia

Font: Pànxing