22° / 6° Núvols

Comença el nou curs de “L’Escola Balla”

El projecte “L’ESCOLA BALLA”, únic a Catalunya, fomenta i difon a les escoles de la comarca el caràcter formatiu, artístic i integrador d’aquest art/esport que és la dansa tradicional.

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

El projecte “L’ESCOLA BALLA”, únic a Catalunya, fomenta i difon a les escoles de la comarca el caràcter formatiu, artístic i integrador d’aquest art/esport que és la dansa tradicional.


El projecte “L’ESCOLA BALLA” s’ha posat de nou en marxa per aquest curs escolar 2021/2022, gràcies a la col·laboració i treball conjunt entre el Consell Esportiu de la Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya amb el suport econòmic de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.


L’Escola Balla és dur a terme en tallers adaptats a l’horari escolar i completament integrats dins del grup bombolla que representa l’aula.


El GRAN treball de la dansa tradicional


La formació dels nens i nenes en les danses tradicionals i del Pirineu suposa un treball corporal tan individual com en parella o grup, creant un conjunt harmònic a partir de la individualitat.


La dansa permet aprendre a escoltar, escoltar el silenci, escoltar-se un mateix, escoltar a l’altre i escoltar al grup des del respecte i l’observació; implica ser capaç de percebre la pulsació de la música i d’associar-hi un moviment.
La dansa, com cap altre art, permet utilitzar l’espai com a mitjà de creació, de desenvolupament del nen i la nena i de la comunicació sensitiva, poder expressar-se a partir del moviment, descobrir el cos i prendre consciència del control de cadascuna de les seves parts.


El projecte “L’Escola Balla” és la recuperació de músiques i balls, el coneixement de les arrels de les relacions socials de les comunitats, així com un apropament a la seva música i els seus instruments. Les diferents danses ofereixen als nens i nenes descobrir, no només com es ballen, sinó la formació coreogràfica pròpia de cadascuna d’elles i el perquè, el qui i on. Un patrimoni ric i immaterial a conservar gràcies al seu coneixement.


Volem agrair la inestimable tasca de la professora de dansa, Sílvia Cassu, i la col·laboració dels centres educatius de la nostra comarca en la programació del desenvolupament del projecte.