15° / 5° Clar

EL CONSELL COMARCAL DE LA CERDANYA I ELS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA REITEREN LA NECESSITAT DE RESPECTAR EL CONFINAMENT I NO DESPLAÇAR-SE A LES SEGONES RESIDÈNCIES

El Consell Comarcal de la Cerdanya i tots els ajuntaments de la comarca demanem que es respectin les indicacions dictades per l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació motivada per la pandèmia del COVID-19. Manifestem la nostra preocupació davant l’existència encara avui dia de desplaçaments cap a les segones residències, tal com apunten les dades ofertes per l’Hospital de la Cerdanya, i malgrat els controls policials.

DIMECRES 08 ABRIL 2020

El Consell Comarcal de la Cerdanya i tots els ajuntaments de la comarca demanem que es respectin les indicacions dictades per l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació motivada per la pandèmia del COVID-19.

Manifestem la nostra preocupació davant l’existència encara avui dia de desplaçaments cap a les segones residències, tal com apunten les dades ofertes per l’Hospital de la Cerdanya, i malgrat els controls policials.

Recordem que enguany hem de QUEDAR-NOS A CASA PER PASQUA, NO SÓN VACANCES.

Insistim que saltar-se l’ESTAT D’ALARMA per desplaçar-se a la segona residència constitueix un delicte de desobediència greu. El desplaçament de la població a les segones residències des de zones més afectades per la pandèmia pot agreujar la situació en zones on el contagi està controlat.

Demanem responsabilitat individual i col·lectiva per lluitar contra la propagació del COVID-19 a la Cerdanya amb una població envellida i sense uns mitjans sanitaris suficients.

Demanem explícitament i de manera ferma no venir a la Cerdanya per Pasqua. Desplaçar-se a la Cerdanya és posar en risc a la població resident tal com remarquen els serveis sanitaris del nostre país.

Per aquest motiu que el Consell Comarcal de la Cerdanya i la totalitat dels ajuntaments de la comarca demanem a la població que no es desplaci a la segona residència mentre duri aquesta situació excepcional.

 

QUEDA’T A CASA perquè TOT VAGI BÉ.

 

Document Actions